Domácí věnečky se smetanou: Neodolatelná pochoutka k víkendové kávě recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 42 minut
Jan, 08. 01. 2025

Hledáte sladkou dobrotu, která skvěle doplní vaši víkendovou kávu nebo překvapí návštěvu? Tyto domácí věnečky se smetanovým krémem jsou ideální volbou! S jejich jednoduchou přípravou zvládnou recept i začátečníci. Po ochutnání už na kupované věnečky zapomenete.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V hrnci zahřejte vodu s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Sundejte z plotny a nechte těsto lehce vychladnout.
  • Přidání vajec: V misce zlehka vyšlehejte vejce se špetkou soli. Postupně přidávejte vejce do těsta a míchejte, dokud nezískáte hladkou a vláčnou hmotu.
  • Tvarování věnečků: Předehřejte troubu na 220 °C. Připravené těsto vložte do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte malé věnečky. Pečte přibližně 12 minut, dokud věnečky nezískají zlatavou barvu.
  • Příprava krému: Zatímco se věnečky pečou, vyšlehejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr do hladkého krému.
  • Plnění věnečků: Po upečení nechte věnečky zcela vychladnout. Každý věneček opatrně rozřízněte podélně nožem a naplňte připraveným krémem.

Tyto domácí věnečky jsou krásně nadýchané, plné lahodného krému a budou ozdobou každého stolu. Užijte si je jako sladkou pochoutku ke kávě, čaji nebo jen tak na chuť. Dobrou chuť!