Rychlé informace
-
Počet porcí: cca 1 litr likéru (8–10 skleniček)
-
Doba přípravy: 20 minut
-
Doba chlazení: 2–3 dny zrání
-
Celkový čas: cca 2–3 dny
Tipy a varianty
-
Pokud chcete jemnější nápoj, přidejte ještě trochu smetany.
-
Pro výraznější vánoční aroma lze přidat i špetku muškátového oříšku.
-
Nealkoholická verze: jednoduše vynechte rum – vhodné i pro děti.
-
Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 2–3 týdnů.
Závěr
Domácí vaječný likér patří mezi ty nejpříjemnější vánoční tradice. Je krémový, voňavý a při správné přípravě vám vydrží celé svátky. Uděláte radost sobě i rodině a navíc ušetříte oproti kupovaným lahvím. Stačí kvalitní suroviny, trochu trpělivosti při zahřívání žloutků a bude z toho likér, na který se každý rok budete těšit.




