Domácí tortilly Recept

Ingredience

  • 340 g Hladká mouka
  • 5 lžiček Rostlinný tuk
  • 200 ml Teplé vody
4x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky ručně.
  2. Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne zcela pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.
  3. Následně rozdělte těsto na 12 částí. Těsto poskládejte na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.
  4. Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve.
  5. TIP: Nezapomeňte těsto během postupu válení občas posypat moukou, aby se nelepilo.
  6. Tortilly by neměly být ani příliš tenké ani příliš tlusté. A pokud se vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i nedokonalé tvary, chutnat budou i tak stejně.