Domácí tortilly Recept recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky ručně.
- Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne zcela pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.
- Následně rozdělte těsto na 12 částí. Těsto poskládejte na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.
- Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve.
- TIP: Nezapomeňte těsto během postupu válení občas posypat moukou, aby se nelepilo.
- Tortilly by neměly být ani příliš tenké ani příliš tlusté. A pokud se vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i nedokonalé tvary, chutnat budou i tak stejně.
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut