Domácí tatranky vás vyjdou levněji, než ty kupované! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 60 minut
Tomáš, 29. 10. 2024

Domácí tatranky jsou nejen chutné, ale také výhodnější variantou ve srovnání s těmi kupovanými. Příprava vyžaduje pouze 6 ingrediencí a hodinu vašeho času, a přitom víte, co do nich dáváte. Zapomeňte na chemikálie a náhražky – domácí verze jsou plné kvalitních surovin a chutnají skvěle. I když se vám možná nepodaří dodržet perfektní tvar, drobné nedostatky jen podtrhnou jejich domácí charakter.

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava krému: V hrnci (nejlépe nepřilnavém) smíchejte cukr, máslo, Salko, kakao, mleté ořechy a solamyl. Pomalu zahřívejte za stálého míchání, dokud nevznikne hustý tmavě hnědý krém.
  • Příprava oplatkových vrstev: Na menší plech si dejte pečící papír a položte na něj první plát oplatky. Potřete první oplatku krémem a přiklopte ji druhou oplatkou. Tento proces opakujte, dokud nezpotřebujete 5 plátků oplatků (vršek by měl zůstat nepotřený).
  • Vytlačení vzduchu: Přikryjte poslední oplatku pečicím papírem a na vrch dejte něco těžkého (např. pytlík s moukou), abyste zbavili vzduchových bublin a vytvořili kompaktní strukturu.
  • Chlazení: Nechte tatranky ztuhnout přes noc v chladničce.
  • Dokončení: Druhý den nakrájejte oplatky na kousky velikosti klasických tatrank. Okraje můžete namočit v rozpuštěné čokoládě a posypat zdobením podle vlastního výběru.

Vychutnejte si domácí tatranky, které jsou chutnější a zdravější alternativou k těm kupovaným. Uvidíte, že si je zamilujete!