Jak směs používat
-
Guláš/dušená masa: 2–4 lžíce na 4 porce, přidat na začátku dušení.
-
Rajčatové omáčky: základ na těstoviny – orestovat cibuli, vmíchat 3–5 lžic směsi, provonět, podlít a krátce provařit.
-
Pizza omáčka: 2–3 lžíce promíchat s oreganem/bazalkou a kapkou olivového oleje, rozetřít na korpus.
-
Marinády: smíchat s olejem, bylinkami a paprikou/pepřem.
Celková doba přípravy
-
Příprava surovin: 10–15 min
-
Mletí/mixování a plnění: 15–20 min
-
Sterilizace sklenic: 10 min (současně)
-
Celkem: cca 30–40 minut
Počet sklenic / výtěžnost
-
cca 6–7 sklenic po 300 ml (podle šťavnatosti rajčat)
Závěr
Univerzální rajčatovo-česneková směs je skvělá zkratka k výrazné chuti – v guláši, omáčkách i na pizze. Důsledně dbejte na čistotu a sterilní sklenice; po otevření skladujte v lednici. Máte kyselost rádi vyšší? Přidejte kapku octa či citronu při vaření pokrmu. Jakmile směs vyzkoušíte, rychle se zařadí mezi stálice vaší spíže.