Domácí pribináček z tvarohu a ovoce: Hotový za 10 minut! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 10 minut
Jan, 17. 04. 2025

Hledáte rychlý, zdravější a neuvěřitelně chutný dezert? Tento domácí pribináček z tvarohu vás doslova okouzlí! Připravíte ho za pár minut a skvěle se hodí jako sladká tečka po jídle, svačinka nebo zákusek ke kávě. Díky jemnému krému, čerstvému ovoci a volitelným piškotům či sušenkám vznikne pochoutka, která se rozplývá na jazyku.

Pro 6 porcí

Ingredience

Volitelné: piškoty nebo máslové sušenky

Postup přípravy

  • Vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha. Vznikne nadýchaná šlehačka s jemnou vanilkovou vůní.
  • V míse smíchejte tvaroh s jogurtem a oslaďte moučkovým cukrem nebo medem podle vaší chuti.
  • Spojte obě směsi: ke směsi tvarohu a jogurtu postupně přidávejte vyšlehanou smetanu a opatrně promíchejte, dokud nezískáte hladký krém.
  • Připravte si ovoce, nakrájejte ho na menší kousky a vmíchejte do krému, nebo ho přidejte až při vrstvení.
  • Pokud chcete dezert ještě zajímavější, přidejte rozdrobené piškoty nebo sušenky. Můžete je navrstvit na dno skleniček či misky a střídat s ovocem a krémem.
  • Nechte vychladit v lednici, ideálně alespoň 2–3 hodiny, aby se chutě spojily. Nejlepší je přes noc!

Celková doba přípravy

  • Příprava: cca 10 minut
  • Chlazení: minimálně 2 hodiny (doporučeno)
  • Počet porcí: cca 6 až 8 porcí

Závěr

Tento tvarohový dezert jako pribináček si získá vaše srdce i chuťové buňky. Je lehký, svěží, krémový a krásně variabilní – můžete si ho přizpůsobit podle aktuálního ovoce nebo sladidel. Skvěle se hodí na rodinné oslavy, dětské párty nebo jen jako sladká chvilka pohody po jídle. Jednoduše dezert, který nikdy nezklame!