Domácí pampeliškový sirup pro dobrou imunitu, správnou funkci ledvin a infekcím recept
-
Snadné na přípravu
-
6
porcí
-
0 minut
Postup přípravy
-
- Nasbíráme cca 400 květů pampelišky nejlépe za slunečního svitu v poledne, když jsou květy krásně otevřené.
- Květy pampelišky oddělíme od stonků, necháme je alespoň chvíli vyschnout a umístíme je do hrnce s vodou a necháme vařit asi 10 -15 minut.
- Přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstátá na tmavším místě.
- Vše následně přelijeme přes plátno nebo gázu.
- Do vzniklé tekutiny přidáme med nebo cukr cca 2 kg na hustotu sirupu a poté přidáváme šťávu z obou citronů vaříme cca 1.5 hod.
- Až Vám vznikne sirup podobající se medu, nalijte do sklenic, zavíčkujte a skladujte na temném a chladném místě.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: