Domácí pampeliškový sirup pro dobrou imunitu, správnou funkci ledvin a infekcím recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 21. 01. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nasbíráme cca 400 květů pampelišky nejlépe za slunečního svitu v poledne, když jsou květy krásně otevřené.
    2. Květy pampelišky oddělíme od stonků, necháme je alespoň chvíli vyschnout a umístíme je do hrnce s vodou a necháme vařit asi 10 -15 minut.
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstátá na tmavším místě.
    4. Vše následně přelijeme přes plátno nebo gázu.
    5. Do vzniklé tekutiny přidáme med nebo cukr cca 2 kg na hustotu sirupu a poté přidáváme šťávu z obou citronů vaříme cca 1.5 hod.
    6. Až Vám vznikne sirup podobající se medu, nalijte do sklenic, zavíčkujte a skladujte na temném a chladném místě.