Domácí pampeliškový sirup pro dobrou imunitu, správnou funkci ledvin a infekcím recept

Ingredience

  • 400 květů pampelišek
  • 2 kg medu nebo cukru
  • 2 citrony
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nasbíráme cca 400 květů pampelišky nejlépe za slunečního svitu v poledne, když jsou květy krásně otevřené.
  2. Květy pampelišky oddělíme od stonků, necháme je alespoň chvíli vyschnout a umístíme je do hrnce s vodou a necháme vařit asi 10 -15 minut.
  3. Přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin odstátá na tmavším místě.
  4. Vše následně přelijeme přes plátno nebo gázu.
  5. Do vzniklé tekutiny přidáme med nebo cukr cca 2 kg na hustotu sirupu a poté přidáváme šťávu z obou citronů vaříme cca 1.5 hod.
  6. Až Vám vznikne sirup podobající se medu, nalijte do sklenic, zavíčkujte a skladujte na temném a chladném místě.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"