Domácí nepečený cheesecake MILKA – krémový dezert bez pečení, který si zamilujete recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Jan, 07. 04. 2025

Hledáte dezert bez pečení, který je rychlý, lahodný a vypadá jako z cukrárny? Vyzkoušejte nepečený cheesecake MILKA, který spojuje jemný krém, kakaový korpus a čokoládovou polevu. Tento dezert se hodí jak ke slavnostnímu pohoštění, tak jako osvěžující zákusek do letních dnů.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na sušenkový základ:

Na krém:

Na čokoládovou polevu:

Postup přípravy

  • Příprava základu: Rozdrťte čokoládové sušenky najemno (můžete použít mixér), promíchejte je s rozpuštěným máslem a lžící smetany. Hmotu dobře promíchejte a namačkejte ji na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Základ dejte do lednice ztuhnout.
  • Krémová náplň: Smetanu začněte šlehat a postupně do ní zašlehejte kondenzované mléko, dokud nezískáte nadýchaný krém. Krém rozdělte na dvě části – do jedné přimíchejte kakao a dobře prošlehejte.
  • Čokoládová poleva: Nalámejte hořkou čokoládu do misky a zalijte ji horkou smetanou. Míchejte metličkou, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva.
  • Vrstvení: Z lednice vyjměte formu s korpusem. Střídavě nanášejte bílé a kakaové krémy – můžete použít lžíci nebo cukrářský sáček pro efekt. Mezi vrstvy jemně zapracujte i trochu čokoládové polevy. Na vrchu ozdobte podle fantazie – například rozetřením čokolády do spirály.
  • Chlazení: Hotový cheesecake dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Pokud chcete dezert podávat jako nanukový dort, dejte ho zamrazit na 5–6 hodin.

Doba přípravy a porce

  • Příprava: cca 30 minut

  • Chlazení: 4–6 hodin

  • Počet porcí: 8–10

Závěr receptu

Tento nepečený Milka cheesecake je jako z pohádky. Má jemnou texturu, bohatou chuť čokolády a neodolatelně vypadá. Ať už ho připravíte pro návštěvu nebo jako sladkou tečku za víkendovým obědem, všichni se budou ptát na recept. Pokud ho jednou ochutnáte, už nikdy nesáhnete po kupovaném dortu nebo zmrzlině.