Celková doba: cca 2 hodiny 15 minut (z toho práce 35–45 minut)
Počet porcí: 8–10 koláčů (1 dávka)
Tipy k dokonalosti
-
Kefírové/acidofilní mléko dává těstu vláčnost a jemnou nakyslost – koláče zůstávají měkké i další den.
-
Náplň by měla být hustá, aby při pečení nestékala. Řídkou tvarohovou zpevníte krupicí či pudinkovým práškem.
-
Okraje můžete po upečení zlehka potřít rozpuštěným máslem a posypat drobenkou nebo cukrem se skořicí.
Závěr
Domácí moravské koláče z kefírového těsta jsou sázkou na jistotu – jednoduché na zpracování, vláčné a nadýchané. Kombinujte tvaroh, mák i ořechy a připravte si pestrý plech plný tradiční chuti, která voní domovem. Skvělé na snídani, k odpolední kávě i jako výslužka „na cestu“.