Domácí Monte do skleničky: Lahodný dezert z čokolády a smetany za pár korun recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Jan, 08. 04. 2025

Zapomeňte na kupované sladkosti! Tento domácí Monte do skleničky je jemný, krémový a doslova se rozplývá na jazyku. Kombinace čokoládového krému s lískovými oříšky a vanilkové zakysané smetany vytváří dokonalý dezert, který si oblíbí celá rodina. A co je nejlepší? Porce pro všechny vás vyjde na pár korun a hotovo máte za chvilku.

Pro 8 porcí

Ingredience

Tmavý krém:

Bílý krém:

Postup přípravy

  • Příprava tmavého krému: V 400 ml mléka rozpusťte čokoládu na vaření a přidejte lžíci moučkového cukru. Zahřívejte na mírném plameni a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
  • Ve zbylých 100 ml mléka rozmíchejte čokoládový pudinkový prášek a vmíchejte do teplé čokoládové směsi. Vařte, dokud směs nezhoustne.
  • Do ještě horkého pudinku přidejte mleté lískové ořechy, dobře promíchejte a krátce povařte. Nechte částečně vychladnout.
  • Mezitím si našlehejte máslo a vmíchejte ho do vlažného čokoládového krému. Vznikne krásně hladká a nadýchaná hmota.
  • Příprava bílého krému: V míse smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a dobře promíchejte.
  • Skládání dezertu: Do skleniček vrstvěte postupně bílý krém, poté tmavý čokoládový krém a opět bílý. Opakujte vrstvy podle velikosti sklenice.
  • Hotové skleničky nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu, ideálně však déle.

⏱ Celková doba přípravy: cca 30 minut + čas na chlazení

🍽 Počet porcí: 6–8 skleniček (dle velikosti)

Závěr receptu

Tento domácí Monte dezert do skleničky je sladký, krémový a neodolatelný. Chuťově si v ničem nezadá s originálem, ba naopak – díky poctivým surovinám je ještě lepší. Příprava je jednoduchá, výsledek luxusní. Skvělý nápad na oslavy, nedělní mlsání i jako rychlý zákusek pro děti. Vyzkoušejte a přesvědčte se sami!