Domácí koňak s chutí jako z obchodu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 13. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nejprve několik informací o přísadách.
    2. Zvolte vodku nebo kořalku, to záleží jen na vás. Je tam malý chuťový rozdíl, ale to není rozhodující. Dubovou kůru lze zakoupit v lékárně. 
    3. Doporučujeme ji předem namočit do vroucí vody asi na 10 minut, nechte ji uschnout a teprve pak ji dejte do nápoje.
    4. Kůru můžete nahradit stejným množstvím dubových lístků.
       
    5. Teď přistupme k samotné přípravě.
    6. Rozpusťte cukr v malém množství kořalky, tím si vytvoříte karamelový sirup.
    7. Vložte všechny ingredience do nádoby, zalijte kořalkou a pak přidejte sirup.
       
    8. Vše dobře protřepejte a položte na temné místo.
    9. Je třeba vyčkat nejméně dva týdny, ale ne více než měsíc, aby kořalka neabsorbovala příliš mnoho taninů z dubové kůry.
    10. Po získání bohaté barvy a chuti je třeba extrakt přefiltrovat.
    11. Pak jej rozlejte do lahví a dejte znovu zpátky na temné místo, ale tentokrát asi na půl roku.
    12. A váš nejlepší domácí koňak je hotov! 
    13. Koňak z kořalky s přidáním dubové kůry není žádná chemická náhražka, ale živý, ušlechtilý nápoj a ještě vlastnoručně vyrobený.
    14. Skuteční odborníci v této věci říkají, že koňak se stává obzvláště lahodným a chutným, pokud ho necháte uležet dva roky. 
    15. S každým měsícem nápoj získává stále bohatší a jemnější chuť.

Třešňový likér recept

jaro
120 minut
4.4
(37)
28. 05. 2024 Tomáš