Domácí koňak s chutí jako z obchodu recept

Ingredience

  • 3 l kořalky nebo vodky
  • 2 pol. lžíce dubové kůry
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka kardamomu
  • 3 pol. lžíce cukru
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejprve několik informací o přísadách.
  2. Zvolte vodku nebo kořalku, to záleží jen na vás. Je tam malý chuťový rozdíl, ale to není rozhodující. Dubovou kůru lze zakoupit v lékárně. 
  3. Doporučujeme ji předem namočit do vroucí vody asi na 10 minut, nechte ji uschnout a teprve pak ji dejte do nápoje.
  4. Kůru můžete nahradit stejným množstvím dubových lístků.
     
  5. Teď přistupme k samotné přípravě.
  6. Rozpusťte cukr v malém množství kořalky, tím si vytvoříte karamelový sirup.
  7. Vložte všechny ingredience do nádoby, zalijte kořalkou a pak přidejte sirup.
     
  8. Vše dobře protřepejte a položte na temné místo.
  9. Je třeba vyčkat nejméně dva týdny, ale ne více než měsíc, aby kořalka neabsorbovala příliš mnoho taninů z dubové kůry.
  10. Po získání bohaté barvy a chuti je třeba extrakt přefiltrovat.
  11. Pak jej rozlejte do lahví a dejte znovu zpátky na temné místo, ale tentokrát asi na půl roku.
  12. A váš nejlepší domácí koňak je hotov! 
  13. Koňak z kořalky s přidáním dubové kůry není žádná chemická náhražka, ale živý, ušlechtilý nápoj a ještě vlastnoručně vyrobený.
  14. Skuteční odborníci v této věci říkají, že koňak se stává obzvláště lahodným a chutným, pokud ho necháte uležet dva roky. 
  15. S každým měsícem nápoj získává stále bohatší a jemnější chuť.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"