Domácí koblížky z kefíru i pro začátečníky hotové za 15 minut recept

Ingredience

  • 200 ml kefíru
  • 4 pol. lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka vanilky
  • 50 g másla
  • 400−450 g výběrové pšeničné mouky
  • 1 čaj. lžička kypřicího prášku
  • 1 hrnek (na smažení) rostlinného oleje
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Připravte si suroviny na koblihy.
  2. Máslo je lépe vyndat z chladničky předem, aby změklo. Smíchejte ho s vajíčkem a cukrem, míchejte do hladka.
  3. Přidejte kefír a znovu promíchejte.
  4. Nasypte mouku smíchanou s vanilkou a kypřicím práškem do pečiva.
  5. Vypracujte těsto.
  6. Nedělejte těsto příliš tuhé, jinak budou koblihy těžké. Jakmile těsto přestane ulpívat na rukou, znamená to, že mouky je dostatek.
  7. Pracovní plochu posypte moukou.
  8. Dejte na plotnu pánev s olejem a rozehřejte ho. Těsto rozválejte přibližně na tloušťku 1 cm.
  9. Pomocí dvou sklenic různých průměrů připravte koblihy.
  10. Vložte koblihy do horkého oleje a smažte je po obou stranách, dokud se nezačnou barvit do červena.
  11. Hotové koblihy vyndejte z pánve, přebytečný tuk odstraňte papírovými ubrousky.
  12. Koblihy zchlaďte a můžete je podávat.