Domácí knedlíky ze staršího pečiva: Skvělý tip na využití zbytků recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 45 minut
Tento domácí knedlík je ideální příloha, která skvěle chutná a pomůže vám využít starší pečivo. Navíc můžete knedlíky připravit i do zásoby a zamrazit je na později.
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava pečiva: Nakrájené pečivo vložte do mísy a přelijte trochou mléka. Přidávejte mléko podle potřeby, aby bylo pečivo mírně navlhčené, ale ne příliš rozmočené.
- Příprava cibule a slaniny: Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na troše oleje dozlatova. Přidejte nakrájenou slaninu a společně opékejte na mírné teplotě, dokud slanina lehce nezíská barvu.
- Smíchání surovin: K navlhčenému pečivu přidejte osmaženou směs cibule a slaniny, nasekanou petrželku, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Směs dobře promíchejte, dokud nevznikne lepivá hmota (dle potřeby přidejte ještě mléko).
- Tvarování knedlíků: Směs nechte 15 minut odpočívat. Poté ji přendejte do potravinářské fólie, plátna nebo sáčku na tlačenku. Pevně uvázejte oba konce.
- Vaření: Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 25 minut. Pro ještě lepší chuť můžete knedlíky vařit přímo v polévkovém vývaru, což jim dodá ještě více chuti.