Počet porcí:
8 kaiserek
Celková doba přípravy:
1 hodina 35 minut (10 min míchání a tvarování + 60 min kynutí + 10 min podkynutí + 15–20 min pečení)
Tipy pro nejlepší výsledek:
-
Pro ještě křupavější kůrku vložte na dno trouby žáruvzdornou misku s horkou vodou nebo první 3 minuty pečte s párou.
-
Směs hladké a polohrubé mouky dává parádně pružné těsto, které se netrhá a skvěle se s ním pracuje.
-
Zářezy dělejte těsně před pečením – kaiserkám udrží tvar a hezky je „otevřou“.
Závěr:
Domácí kaiserky jsou rychlé, levné a chuťově nepřekonatelné. Když je jednou zkusíte, kupované pečivo vám bude připadat zbytečné. Skvěle se hodí na sendviče, k salátům i k polévkám – a díky jednoduchému postupu se povedou i začátečníkům.