Tipy:
-
Pro hustší „řecký“ styl jogurt sceďte přes plátýnko/filtr 2–4 hodiny v lednici.
-
Na další várku použijte 2 lžíce vlastního jogurtu místo smetany.
-
Dbejte na čistotu nádob a náčiní; skladujte v lednici a spotřebujte do 5–7 dnů.
Celková doba přípravy
-
Aktivně: 10–15 min
-
Zrání: 24 h
-
Chlazení: 2 h
-
Celkem: cca 26 hodin
Počet porcí
4 porce (cca 200 ml na porci)
Závěr
Domácí jogurt ze dvou surovin je překvapivě snadný a skvěle variabilní. Základní verzi připravíte bez speciálního vybavení, jen s trochou trpělivosti. Vychutnejte si ho čistý, s ovocem, medem nebo v ranních miskách s granolou – a nezapomeňte si pár lžic odložit jako startér na příště.