Domácí jahodový sirup s dokonalou vůní bez éček, chemie a sterilizace recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 1 minuta
Tomáš, 27. 05. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Jahody, vodu a lístky dáme do hrnce, přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit
  • Potom scedíme přes plátno a důkladně vymačkáme
  • Do šťávy z jahod a listí přidáme cukr, kyselinu citronovou a provaříme dalších cca 8-10 min
  • Přes gázu naplníme do lahví ideeálně od alkoholu a zazátkujeme

Z tohoto množství máme 1,5l perfektního domácího sirupu.

Plním většinou do lahví od alkoholu, které nevyplachujte.

Po delší době může začít trochu rosolovatět, ale stačí protřepat láhev a je opět perfektní.

Používáme na limonády a slazení jako klasický sirup.