Domácí jahodový pudink ve skleničce – osvěžující a krémový dezert z čerstvého ovoce recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 20 minut
Jan, 07. 05. 2025

Zapomeňte na kupované pudinky – tenhle si zamilujete na první sousto!

Hledáte sladký, svěží a zároveň rychlý dezert bez zbytečných přísad? Tento domácí jahodový pudink ve skleničce je dokonalou kombinací čerstvého ovoce, jemného vanilkového krému a nadýchané šlehačky. Vypadá skvěle na stole, chutná ještě lépe a je hotový do hodiny. Navíc si ho snadno přizpůsobíte podle sezóny i stravovacích preferencí.

Pro 6 porcí

Ingredience

Jahodová vrstva:

Vanilkový pudink:

Krémová vrstva:

volitelně: 250 g mascarpone nebo tvarohu (pro pevnější strukturu)

    Ozdoba:

    Postup přípravy

    • Jahodová vrstva: Jahody nakrájejte na menší kousky a vložte do hrnce. Přidejte cukr, citronovou šťávu a krátce povařte, dokud jahody nezměknou a nepustí šťávu. Ve troše studené vody rozmíchejte škrob a vmíchejte k jahodám. Povařte do zhoustnutí a odstavte.
    • Vanilkový pudink: Smíchejte mléko s pudinkovým práškem a cukrem. Za stálého míchání uvařte hustý pudink. Po dovaření přidejte vanilkový extrakt a přikryjte potravinářskou fólií, aby nevznikl škraloup. Nechte částečně vychladnout.
    • Krémová vrstva: Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do tuha. Pokud chcete pevnější konzistenci, vmíchejte mascarpone nebo tvaroh.
    • Sestavení do skleniček: Do každé skleničky dejte vrstvu jahodové směsi, vanilkový pudink a krémovou vrstvu. Postup opakujte podle výšky skleničky. Navrch ozdobte čerstvými jahodami, lístky máty, šlehačkou nebo čokoládovými hoblinkami. Dezert nechte v lednici vychladit alespoň 1 hodinu.

    Celková doba přípravy

    • Příprava: cca 20 minut

    • Vaření a chlazení: cca 40 minut

    • Celkem: cca 60 minut

    Počet porcí

    • 4 až 6 skleniček podle velikosti

    Závěr

    Domácí jahodový pudink ve skle je lahodný, lehký a vizuálně působivý dezert, který si zamilují děti i dospělí. Vyniká svou jednoduchostí, přírodním složením a svěží chutí jahod. Skvěle se hodí na léto, rodinné oslavy i jako sladké zakončení večeře. A navíc – vypadá tak krásně, že potěší i jako jedlý dárek.