Domací jahodový džem s s nízkým obsahem cukru recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 2 minuty
Jan, 13. 06. 2024

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Jahody omyjeme, osušíme a očistíme od zelených částí.
  • Nakrájíme na poloviny, zasypeme cukrem a nechám 24 hod. odpočívat v chladu.
  • Pár krát je během stání promícháme.
  • Jahody pustí šťávu, takže se nelekněte.
  • Před vařením do jahod zamícháme kyselinu citrónovou.
  • Pokud džem rozdělíte do několika hrnců, džem se spíše uvaří.
  • Džem vaříme do zhoustnutí.
  • Džem pak slijeme do jednoho velkého hrnce, ještě vše spolu provaříme a promícháme, složíme z plamene a džem dojde.
  • Pokud se vám zdá tekutý netřeba se bát, postupně bude džem houstnout.
  • Horký džem naléváme do čistých sklenic a hned zavíráme.!
  • Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme je obrácené 30 min a otočíme zpět. Poklepáním po víčku zkontrolujeme, zda jsou víčka správně uzavřeny. Pokud se nám některé sklenice nepovedly správně uzavřít, vyměníme víčko a sterilujeme džem v horké koupeli.
  • Sterilizujeme 10 minut při 90 stupních.

Oproti jiným receptům má tento džem opravdu jen minimum cukru a přitom je akorát slaďoučký a vynikající.