Domácí hrnkové knedlíky: Jednoduchý a ověřený recept, který zvládne každý

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 26. 06. 2025

Pokud hledáte rychlý recept na knedlíky bez složitého tvarování, hrnkové knedlíky jsou tou správnou volbou. Tento tradiční pokrm se skvěle hodí k omáčkám, pečenému masu i dušenému zelí. Díky hrnkovému měření ho zvládne připravit i začátečník. Recept využívá běžné suroviny a nevyžaduje kynutí ani dlouhé čekání.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Základ těsta V míse smíchejte polohrubou mouku, mléko, žloutky a sůl. Vznikne řídké těsto.
  • Přidání pečiva Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do směsi. Pokud chcete, přidejte také nasekanou pažitku nebo petržel pro chuť a barvu.
  • Sníh z bílků Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Tím získají knedlíky nadýchanou strukturu.
  • Plnění hrnků Čtyři porcelánové hrnky dobře vymažte sádlem. Naplňte je těstem přibližně do tří čtvrtin.
  • Vaření ve vodní lázni Hrnky postavte do velkého hrnce s vodou – hladina by měla sahat po spodní část oušek. Zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 30 minut.
  • Servírování Po uvaření nechte knedlíky krátce zchladnout, poté je vyklopte z hrnků a nakrájejte nití nebo ostrým nožem.

Celková doba přípravy

45 minut

Počet porcí

4 porce

Závěr

Domácí hrnkové knedlíky jsou důkazem, že i bez kynutí a složité přípravy si můžete dopřát klasický přílohový pokrm v nejlepší kvalitě. Jsou nadýchané, jemné a perfektně absorbují omáčku. Tento recept si určitě zařaďte mezi své stálice – je rychlý, levný a chutná celé rodině.