Domácí Ferrero Rocher – vylepšený vánoční recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 100 minut
Jan, 01. 12. 2025

Pro 20 porcí

Ingredience

Na náplň:

Na střed:

Na obalení:

Postup přípravy

  • Připrav pražené ořechy (zásadní krok!) Pražením získají ořechy vůni a chuť jako originální Ferrero. Oříšky dej na plech a peč 8–10 minut na 170 °C. Po vychladnutí promni v rukou a odstraň slupky (není nutné 100 %, ale aspoň větší část). Polovinu si nech na mixování, polovinu na obalení.
  • Udělej náplň – ganache Nad parou rozpusť čokoládu + máslo. Odstav a vmíchej Nutellu a jemně namleté ořechy. Vznikne hustější krém. Dej na 30–40 minut do lednice, aby hmota zpevnila a dala se tvarovat.
  • Tvaruj kuličky Z vychlazené hmoty odebírej malé množství (cca 2,5 cm koule). Do středu každé vlož celý pražený oříšek. Rukama vytvaruj kuličku. Dej na 15 minut do mrazáku, aby kuličky zpevnily a lépe se obalovaly.
  • Obalení Rozpusť mléčnou čokoládu (nebo hořkou). Kuličky pomocí vidličky ponoř do čokolády. Ještě v tekuté čokoládě posyp jemně nasekanými oříšky. Dej na plech s pečicím papírem a nech v lednici minimálně 1 hodinu ztuhnout.

Rychlé informace

  • Počet porcí: cca 20–25 kuliček

  • Doba přípravy: 25 minut

  • Doba tuhnutí: 60–90 minut

  • Celkový čas: 85–115 minut

Tipy pro dokonalý výsledek

  • Použij kvalitní čokoládu – je to 80 % úspěchu.

  • Do čokolády můžeš přidat lžičku kokosového oleje → bude tekutější a hladší.

  • Pokud chceš „křupavost jako oplatka“, můžeš přidat 2–3 rozdrcené oplatky (např. lískooříškové) do náplně.

ořechové koláčky s čokoládou

Jemné ořechové koláčky s čokoládou

cukroví
50 minut
0
(0)
05. 12. 2025 Jan