Domácí chleba Slovenský recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Jan, 23. 07. 2018

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první si namočte do vody droždí a jednu ingredienci po druhé pomalu přidávejte olej, cukr, sůl a postupně mouku.
    2. Těsto stále pomaličku promíchávejte. Když máme vše v jedné míse, jemně ale důkladně těsto prohněteme. Pokud bude těsto dobře promíchané, chléb bude jako vata. Když jste těsto dobře promíchali, zakryjte mísu utěrkou a odložte na teplé místo alespoň na 2-3 hodiny.
    3. V průběhu tohoto času do těsta občas nakoukněte a když se pořádně zvedne rozdělte ho na dvě části a nechte ještě půlhodinku podkynout.
    4. Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů a chléb pečte ve formách (já pro jistotu dno vždy velmi mírné potřu olejem). Nechte připéct do zlatova asi 40-45 minut.
    5. Během pečení nikdy neotvírejte troubu! Když je chléb upečený, vyberte jej z trouby, ideální je položit jej na dřevěnou desku a přikryjte jej suchou utěrkou.