Domácí chleba Slovenský recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Jako první si namočte do vody droždí a jednu ingredienci po druhé pomalu přidávejte olej, cukr, sůl a postupně mouku.
- Těsto stále pomaličku promíchávejte. Když máme vše v jedné míse, jemně ale důkladně těsto prohněteme. Pokud bude těsto dobře promíchané, chléb bude jako vata. Když jste těsto dobře promíchali, zakryjte mísu utěrkou a odložte na teplé místo alespoň na 2-3 hodiny.
- V průběhu tohoto času do těsta občas nakoukněte a když se pořádně zvedne rozdělte ho na dvě části a nechte ještě půlhodinku podkynout.
- Mezitím si předehřejte troubu na 220 stupňů a chléb pečte ve formách (já pro jistotu dno vždy velmi mírné potřu olejem). Nechte připéct do zlatova asi 40-45 minut.
- Během pečení nikdy neotvírejte troubu! Když je chléb upečený, vyberte jej z trouby, ideální je položit jej na dřevěnou desku a přikryjte jej suchou utěrkou.
Podobné recepty
Další receptySkvělý domácí chléb s dokonalou kůrkou strčí do kapsy všechny kupované
pečivo
120 minut