Domácí bramborové knedlíky, které mě naučila moje babička před 25 lety. Dodnes nedám na ně dopustit, a moje děti je zbožňují! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 40 minut
Tomáš, 05. 11. 2024

Bramborové knedlíky jsou klasikou české kuchyně, na které si pochutnáme jak s masem, tak jako sladký dezert. Tento recept mi před 25 lety ukázala moje babička a dodnes na ně nedám dopustit. Mým dětem také velmi chutnají!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava brambor: Brambory očistíme a uvaříme do měkka v osolené vodě.
  • Zpracování těsta: Uvařené brambory rozmačkáme ve velké míse, dokud nejsou hladké. Postupně přidáváme krupici a mícháme za horka. Přidáme vajíčko, máslo a sůl. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe rukama, dokud nebude hladké a elastické.
  • Tvarování knedlíčků: Z těsta vytvoříme drobné knedlíčky.
  • Vaření knedlíčků: Knedlíčky dáme vařit do osolené vody. Měly by vařit asi 30 minut na mírném plameni.
  • Servírování: Hotové knedlíčky podáváme omastěné (např. máslem) a posypané strouhankou a cukrem. Můžeme je podávat také s mákem nebo mletými ořechy. Pro variaci je můžete naplnit ovocem nebo čokoládou.

Závěr

Tyto domácí bramborové knedlíky jsou skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Pokud se vám recept líbí, neváhejte ho sdílet s přáteli a rodinou. Děkujeme za vaši podporu a nezapomeňte kliknout na LIKE 🙂!