Dokonalý větrník na plechu: Tento recept zvládne i ten, kdo sladké vůbec nepeče!
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 90 minut
Tento větrník na plechu je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na sladkém dezertu, ale nechtějí trávit hodiny v kuchyni. S jednoduchým postupem a lahodnou náplní si každý doma připraví tuto delikatesu!
Pro 10 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na náplň:
Volitelné:
Na vrch:
Pokud chcete připravit domácí polevu:
Postup přípravy
- Příprava odpalovaného těsta: V hrnci na plameni rozpustíme margarín ve vodě. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vaříme, dokud nevznikne hustá kašovitá hmota (asi 5 minut). Poté sundáme z plotny a necháme chvíli vychladnout (asi 10 minut).
- Přidání vajec: Do vychladlého těsta postupně ručním šlehačem vešleháme po jednom vejci, až vznikne krémová hmota.
- Pečení těsta: Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Na plech vyložený pečícím papírem (navlhčeným) natřeme jednu polovinu těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Po upečení troubu neotvíráme ještě 15 minut. Stejným způsobem upečeme i druhý plát.
- Příprava krému: Na pánvi rozpustíme krystalový cukr. Jakmile je rozpuštěný, zalijeme ho 750 ml mléka a mícháme, aby se mléko spojilo s cukrem. V zbylém mléce rozmícháme pudinkové prášky a vlijeme do vroucí směsi. Vaříme, dokud hmota nezhoustne. Sundáme z plotny a necháme vychladnout, občas promícháme.
- Přidání másla: Změklé máslo ušleháme a po lžičkách vmícháme do vychladlého krému. Krém natřeme na jeden upečený plát těsta.
- Příprava šlehačky: Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku a natřeme ji na krém. Přikryjeme druhým plátem upečeného těsta.
- Příprava polevy: Karamelovou polevu můžete použít kupovanou nebo si připravit domácí: Rozpusťte cukr a přidejte mléko. Za stálého míchání přidáme moučkový cukr a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
- Dokončení: Hotovou polevu nalijeme na vrch větrníku a necháme vychladnout.