Dokonalý kuřecí paprikáš od babičky přímo z Maďarska recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 07. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
    2. Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
    3. Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ.
    4. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut.
    5. U paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
    6. Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou je nakrájejte na velké kostky.
    7. Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem.
    8. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum.
    9. Nechte podusit přibližně 50 minut.
    10. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
    11. Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut.