Dokonalý jemný koláč hotový za chvilku recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém:
600 ml mléka
6 žloutků
10 lžic cukru
1 vanilkový pudink
3 lžíce polohrubé mouky
250 g margarinuPěna:
500 ml šlehačky
kakao na posypání- Žloutky oddělíme od bílků.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr.
- Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem.
- Postupně přidáváme do sněhu a mícháme ručně s pomocí metličky.
- Masu dáme do formy s vysokými okraji (vystlanou pečicím papírem). Pečeme při 180°C přibližně 10 minut.
- Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
- Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
- Po uvaření necháme vystydnout.
- Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.
- Na mírném ohni začneme vařit mléko, přidáme pudink, žloutky, cukr a jemně promícháme.
- Mouku přidáme po lžičkách a mícháme, až bude pudink hladký a mírně hustý.
- Po uvaření necháme vystydnout.
- Dáme na upečený korpus, navrch šlehačku a posypeme kakaem.