Dokonalá bánánovo-skořicová roláda jako dezert ke kávičce recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nejprve si rozpusťte 3 PL másla ve 230 ml mléka, které byste ale neměli přivést do varu.
- Následně přidejte droždí a nechte cca po dobu 10 minut odstát.
- Pak přidejte lžíci cukru, špetku soli a důkladně promíchejte.
- Poté přidejte mouku a 1 rozmačkaný banán.
- Těsto bude pravděpodobně lepivé, proto si na pracovní stůl roztřete trochu mouky. Těsto se
- Vám pak bude lépe hníst.
- Těsto umístěte následně do misky, přikryjte ručníkem a položte na teplé místo na cca hodinu odstát.
- Z těsta si vyválejte obdelník (čtverec) a posypte ho nakrájenými ořechy, skořicí, hřebíčkem a nakrájeným banánem.
- Poté vše důkladně zamotejte do jedné velké rolády.
- Roládu z těsta nakrájejte na cca 8 kusů.
- Plech na pečení si vymažte máslem, nebo vystelte pečícím papírem a pečte při teplotě 180 stupňů cca 50 minut.
- V malém kastrůlku si mezitím roztavte 3 PL másla, přidejte 2 PL mléka a moučkový cukr. Pokud je glazura příliš silná, přidejte více mléka.
- Výsledné rolky následně zakryjte hotovou glazurou.
- Nejprve si rozpusťte 3 PL másla ve 230 ml mléka, které byste ale neměli přivést do varu.