Dlouho jsem hledala tento recept: Recept na nejlepší perníčky pod sluncem. Jsou hned měkké!
- Snadné na přípravu
- 40 porcí
- 55 minut
Pečení skvělých perníčků je skutečná alchymie! Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale tento je ten pravý. Perníčky jsou krásně měkké hned po upečení, mají bohatou chuť a jsou ideální nejen na Vánoce, ale i na další příležitosti. Skladujte je s kouskem jablka, aby zůstaly měkoučké co nejdéle!
Pro 40 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava těsta: Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu (zejména máslo a vejce). Smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, sodu, skořici, koření do perníku a kakao. Přidejte máslo, vejce a med a důkladně zpracujte lepivé těsto. Nebojte se, že těsto bude lepivé, to je v pořádku.
- Chlazení těsta: Pokud chcete, můžete těsto nechat chvíli ztuhnout v chladu, například na balkoně. I když to není nutné, chlazené těsto se lépe zpracovává.
- Vykrajování perníčků: Rozválejte těsto na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte oblíbené tvary. Vykrojené perníčky položte na plech vymazaný máslem.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 4–5 minut. Perníčky by měly být zlatavé, ale stále měkké.
- Potření vejcem: Ještě horké perníčky potřete rozšlehaným vejcem, aby získaly krásný lesk.
- Uchování a změkčení: Po vychladnutí perníčky ozdobte dle libosti a uložte je do plechové dózy. Mezi perníčky vložte kousek jablka, díky čemuž zůstanou měkké.