Cuketové řízečky se sýrem a česnekovým dipem – křupavé a hotové za pár minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 45 minut
Jan, 08. 08. 2025

Rychlé cuketové řízečky v trojobalu se sýrem a česnekovým dipem. Kompletní ingredience, postup krok za krokem, celková doba přípravy a počet porcí. Skvělá letní večeře bez masa.

Už vás nebaví stále stejná masová jídla? Sáhněte po cuketě. Tyhle křupavé cuketové řízečky v trojobalu se sýrem jsou hotové raz dva a chutí klidně strčí do kapsy i klasické řízky. Zvenku zlatavé, uvnitř šťavnaté – a s jednoduchým česnekovým dipem tvoří perfektní rychlou večeři nebo pohoštění pro návštěvu.

Pro 4 porce

Ingredience

Na řízečky:

Na dip a podávání:

Postup přípravy

  • Příprava cukety (10 min + 15–20 min odležení) Cukety omyjte a nakrájejte na plátky silné cca 5–7 mm. Osolte, opepřete a nechte 15–20 minut „vypotit“. Poté plátky osušte papírovou utěrkou.
  • Trojobal se sýrem (5 min) Připravte si tři misky: mouku; vejce prošlehaná se sýrem, bylinkami a paprikou; strouhanku. Plátky cukety obalte v mouce, namočte do vaječno-sýrové směsi a nakonec ve strouhance. Strouhanku lehce přitlačte.
  • Smažení (15 min) Na pánvi rozpalte střední vrstvu oleje. Cukety smažte 4–5 minut z každé strany dozlatova. Hotové kousky odkládejte na papírovou utěrku.
  • Česnekový dip (2 min) Jogurt/smetanu promíchejte s česnekem, solí a nasekaným koprem/pažitkou.
  • Servírování Podávejte ještě teplé s dipem a nakrájenými kyselými okurkami.

Celková doba přípravy

  • Příprava a obalování: 15 min

  • Odležení cukety: 15–20 min

  • Smažení: 15 min

  • Celkem: cca 45–50 min

Počet porcí

4 porce (jako hlavní chod; jako chuťovka vystačí pro 6 osob)

Závěr

Cuketové řízečky se sýrem jsou důkazem, že skvělá večeře nemusí stát na mase. Rychlé, křupavé a pokaždé spolehlivé – hodí se k salátu, bramborám i do sendviče. Chuť obměníte snadno: do vajec přidejte špetku chilli, do strouhanky parmezán nebo bylinky podle nálady.