Čokoládová bábovka s polevou recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
- Troubu s předehřejeme na 180 stupňů a formu na bábovku vystříkáme nepřilnavým sprejem.
-
Pro přípravu dortu:(1 balení instatního čokoládového pudingu, 1 1/2 šálku teplé vody, 1 balení čokoládové směsi na dort, 1/2 šálku řepkového oleje, 4 vejce, 1 šálek zakysané smetany, 1 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků) Ve velké míse promícháme čokoládovou směs společně s pudingem, vodou olejem, vejci a zakysanou smetanou. Vše důkladně mícháme dohromady, můžeme použít i mixér. Poté do mísy vysypeme 1 1/2 polosladkých čokoládových lupínků.
- Směs nalijeme do formy na bábovku a pečeme zhruba 55-60 minut. Poté necháme 5-10 minut vychladnout.
-
Na přípravu glazury: (1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků, 1/2 šálku mléčných čokoládových lupínků, 3 Šálky šlehačky) Čokoládové lupínky společně se šlehačkou rozpustíme, aby nám vznikla glazura jako na obrázku. Pokud chcete můžete přidat 1/2 šálku práškového cukru.
- Hotovou bábovku polijeme naší glazurou a na vrch můžeme přidat na dozdobení maliny.
- Máme hotovo! Dobrou chuť!