Cibulové kroužky s česnekovou majonézou: křupavá pochoutka jako z restaurace recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Jan, 11. 10. 2025

Cibulové kroužky patří mezi ty nejjednodušší a nejchutnější slané pochoutky, které si zvládnete připravit doma. Křupavé na povrchu, jemně sladké uvnitř – a s domácí česnekovou majonézou chutnají naprosto božsky.

Pro 4 porce

Ingredience

Na cibulové kroužky:

Na česnekovou majonézu:

Video návod

Postup přípravy

  • Cibule oloupejte a nakrájejte na asi půlcentimetrové plátky. Jednotlivé kroužky opatrně oddělte.
  • V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a sladkou papriku. Přidejte vejce a mléko a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto střední hustoty.
  • Cibulové kroužky nejdříve obalte v těstíčku, poté ve strouhance. Smažte je v rozpáleném oleji (asi 170 °C) dozlatova – přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je nechte okapat na papírové utěrce.
  • V malé misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle chuti můžete přidat i trochu nasekané petrželky.
  • Kroužky podávejte ještě teplé s česnekovou majonézou jako dipem. Skvěle se hodí i k masu nebo jako chuťovka k pivu.

Domácí cibulové kroužky s česnekovou majonézou jsou neodolatelně křupavé a voní po čerstvém česneku. Vyzkoušejte je jako originální přílohu nebo rychlou svačinu, kterou si zamiluje celá rodina.