Domácí cibulové kroužky s česnekovou majonézou jsou neodolatelně křupavé a voní po čerstvém česneku. Vyzkoušejte je jako originální přílohu nebo rychlou svačinu, kterou si zamiluje celá rodina.
Cibulové kroužky s česnekovou majonézou: křupavá pochoutka jako z restaurace recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 30 minut
Cibulové kroužky patří mezi ty nejjednodušší a nejchutnější slané pochoutky, které si zvládnete připravit doma. Křupavé na povrchu, jemně sladké uvnitř – a s domácí česnekovou majonézou chutnají naprosto božsky.
Pro 4 porce
Ingredience
Na cibulové kroužky:
Na česnekovou majonézu:
Video návod

Postup přípravy
- Cibule oloupejte a nakrájejte na asi půlcentimetrové plátky. Jednotlivé kroužky opatrně oddělte.
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a sladkou papriku. Přidejte vejce a mléko a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto střední hustoty.
- Cibulové kroužky nejdříve obalte v těstíčku, poté ve strouhance. Smažte je v rozpáleném oleji (asi 170 °C) dozlatova – přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je nechte okapat na papírové utěrce.
- V malé misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle chuti můžete přidat i trochu nasekané petrželky.
- Kroužky podávejte ještě teplé s česnekovou majonézou jako dipem. Skvěle se hodí i k masu nebo jako chuťovka k pivu.