Chytrý koláč – do trouby vložíte jedno těsto a vyndáte dezert se třemi vrstvami recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 08. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Aby se nám koláček správně vydařil, je nutné dodržet přesný postup a také teplota přísad je velmi důležitá.
    2. Máslo dáme před přípravou rozpustit, ale musí být vychlazené, když s ním pracujeme, stejně dobře vychlazené musí být i mléko.
    3. Je dobré, když jsou žloutky pokojové teploty a bílky naopak vychlazené.
    4. Žloutky spolu s cukrem ušleháme do pěny.
    5. Hmota by měla zdvojnásobit svůj objem. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a vanilkové aroma.
    6. Za stálého šlehání do směsi vmícháme i mouku.
    7. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a postupně ho ručně vmícháme do žloutkové hmoty.
    8. Těsto má tekutou konzistenci.
    9. Teď už ho stačí jen vylít na plech, který jsme si předtím vymastili a vysypali moukou.
    10. Těsto vložíme do vyhřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 40 minut.
    11. Zákusek je připraven, když je na vrchu zlatavý (mohou se objevit i praskliny).
    12. Nebojte se, pokud se vám střední část zdá tekutá, zákusek během chladnutí zhoustne a bude přesně takový, jak má být.
    13. Když zákusek vychladne, vložíme do chladničky a podáváme dobře vychlazený.