Čertovská masová směs na topinky: Pikantní dobrota, která vás zahřeje recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 80 minut
Jan, 26. 06. 2025

Milujete ostrá jídla a hledáte recept, který opravdu potěší vaše chuťové buňky? Vyzkoušejte čertovskou masovou směs, ideální na topinky, ale i jako náplň do baget, sendvičů nebo příloha k bramborám. Šťavnaté mleté maso, směs koření a pálivého chilli vytváří jedinečnou kombinaci, která potěší všechny milovníky výrazné chuti.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Osmažení cibule Na sádle osmažte cibuli dozlatova. Tento základ dodá směsi sladkost a hloubku chuti.
  • Přidání masa Přidejte mleté vepřové maso a opékejte ho do zlatova, dokud neztratí růžovou barvu.
  • Dochucení a vaření Do pánve přidejte sůl, kmín, tymián, pasírovaná rajčata, sójovou a worchestrovou omáčku, a podle chuti mleté chilli. Směs vařte na mírném ohni přibližně 60 minut – během této doby se chutě krásně propojí.
  • Závěrečné ingredience Na závěr přidejte papriku, okurky a česnek. Vařte dalších 10 minut, aby se všechny chutě spojily a směs se dokonale prohřála.
  • Podávání Hotovou směs podávejte nejlépe na opečených topinkách, ale skvěle chutná i s čerstvým chlebem, v bagetě nebo jako příloha k pečeným bramborám.

Celková doba přípravy

Přibližně 80 minut

Počet porcí

4 porce

Závěr

Čertovská směs je skvělým receptem, pokud toužíte po něčem vydatném a ostrém. Můžete si ji připravit i předem a skladovat v lednici, kde se chutě ještě více rozvinou. Ideální je jako pohotové občerstvení pro nečekané hosty nebo jako poctivá večeře po náročném dni. Jakmile ji jednou vyzkoušíte, stane se stálicí ve vaší kuchyni.