Černý princ bez pečení: Pokud vám při pečení zůstane pár bílků, toto určitě zkuste – je to největší dobrota na svátky! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 20 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 18. 09. 2024

Tento recept na piškotové cukroví si zamilujete díky jeho jemné a sladké chuti. Je ideální jako sladký dárek nebo pro oslavy a sváteční příležitosti.

Pro 20 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem a citronovou šťávou šlehejte nad párou do pevného sněhu, dokud se sníh dobře nezpevní. Jakmile je sníh pevný, odstavte mísu z páry a zlehka vmíchejte moučkový cukr.
  • Příprava piškotového základu: Na plech rozložte kulaté piškoty, nebo pokud dáváte přednost, upečte piškotové těsto a vykrojte z něj kolečka. Cukrářským sáčkem nebo lžící formujte na piškoty kopečky nebo špice z připraveného sněhu.
  • Sušení: Plech s piškoty a sněhem vložte do trouby předehřáté na 120 °C a sušte cca 3 minuty. Není nutné, aby se sníh úplně usušil, stačí, aby se mírně zpevnil. Po sušení nechte piškoty vychladnout.
  • Příprava čokoládové polevy: Čokoládu rozpusťte s trochou másla nebo oleje na mírném ohni nebo ve vodní lázni. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nebude hladká.
  • Dokončení cukroví: Po vychladnutí piškotů a sněhu je polijte připravenou čokoládovou polevou. Pokud chcete, můžete do bílků před formováním zlehka přimíchat strouhané ořechy nebo strouhanou čokoládu.

Přejeme vám dobrou chuť! Tento recept na piškotové cukroví s čokoládou je skvělý nejen pro sváteční období, ale i pro jakoukoliv jinou příležitost, kdy máte chuť na něco sladkého.