Černý les: jednoduchý a lahodný zákusek ke kávě i na oslavu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 90 minut
Jan, 17. 04. 2025

Hledáte dezert, který je jednoduchý na přípravu, vypadá skvěle a chutná ještě lépe? Zákusek Černý les je přesně to, co potřebujete. Tato oblíbená sladkost spojuje vláčný kakaový piškot, jemný krém s třešňovou šťávou a nadýchanou šlehačku, která dotváří celkový dojem luxusního dezertu. Připravíte ho bez zbytečného stresu a přitom zaručeně oslníte každého hosta.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na piškot:

Na krém:

Na vrchní vrstvu:

Postup přípravy

  • Připravíme piškot Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přisypeme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Na závěr opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem (cca 30 × 35 cm) a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
  • Uvaříme krém Vanilkový pudink připravíme z třešňové šťávy a vody. Vaříme podle návodu, až vznikne hustý pudink. Necháme jej vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny a postupně do něj vmícháváme studený pudink. Nakonec přidáme třešně.
  • Kompletace dezertu Na vychladlý piškot rovnoměrně rozetřeme třešňový krém.
  • Vrchní vrstva Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha. Nanášíme na krém a uhladíme. Povrch můžeme ozdobit třešněmi nebo čokoládovými hoblinami.
  • Necháme ztuhnout Hotový zákusek uložíme do lednice alespoň na 6 hodin (ideálně přes noc), aby krásně ztuhl a chutě se propojily.

Celková doba přípravy

90 minut + chlazení

Počet porcí

12–16 kousků (dle velikosti řezu)

Závěr receptu

Zákusek Černý les v sobě skrývá dokonalou rovnováhu chutí – vláčný kakaový základ, lehce nakyslý ovocný krém a nadýchanou smetanu. Je to perfektní volba nejen pro slavnostní chvíle, ale i jako luxusní zákusek ke kávě s přáteli. Vyzkoušejte ho jednou a stane se stálicí ve vašem domácím repertoáru!