Bulharský slaný koláč Banica (Banitsa) recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
- V misce si smícháme sýr s vajíčky.
- Plech si potřeme rozpuštěným máslem a utlumila ho jednou vrstvou těsta.
To potřeme máslem. Na těsto dáme vrstvu sýru a na vrch opět vrstvu těsta, které opět potřeme máslem. - Těsto můžeme srolovat nebo jen navrstvit a nakrájíme na čtverce, aby se nám pokrm lépe servíroval.
- Je to zcela na vás. Jako poslední vrstva by měla jít sýrová. Celé to zalijeme kysanou smetanou s vajíčky, tak, jako při francouzských bramborách.
- Hornici pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia alespoň 30 až 35 minut.
- Listové těsto si rozmrazíme, případně ho vyjmeme z lednice, pokud je jen chlazené. Rozdělíme ho na části.
Podobné recepty
Další recepty
Domácí jahodový pudink ve skleničce – osvěžující a krémový dezert z čerstvého ovoce
chuťovky
20 minut

Domácí šátečky s tvarohem, mákem a jahodovou marmeládou – jeden recept, tři chutě
chuťovky
60 minut

Trojúhelníčky z filo těsta se špenátem a fetou – rychlý a křupavý předkrm
chuťovky
35 minut