Buchta s pudinkem a krémem: Jemný dezert ke kávě i čaji recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 30 minut
Jan, 20. 05. 2025

Hledáte vláčný moučník, který v sobě spojuje kakaové těsto, ovocný pudink a jemný tvarohový krém? Tato buchta s pudinkem a krémem vás nadchne svou chutí i vzhledem. Díky vrstvení a kombinaci smetanového krému s pudinkem je ideální volbou na slavnostní stůl i k běžné odpolední kávě.

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Pudink:

Krém:

Na dokončení:

Postup přípravy

  • Kakaové těsto: Vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej a následně vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech, případně vyložte pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25–30 minut. Nechte zcela vychladnout.
  • Pudinková vrstva: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvařte hustý pudink. Ještě teplý ho rozetřete rovnoměrně na vychladlý korpus a nechte zcela ztuhnout v lednici.
  • Tvarohový krém: Smetanu vyšlehejte do tuha. V jiné míse smíchejte tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem, poté vmíchejte šlehačku. Krém natřete na ztuhlý pudink a povrch zarovnejte.
  • Dokončení: Posypte kakaem nebo ozdobte strouhanou čokoládou. Nechte odležet v lednici alespoň 3–4 hodiny, ideálně přes noc.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 30 minut

  • Pečení: 30 minut

  • Chlazení: 4 hodiny

  • Celkem: cca 5 hodin (včetně odležení)

  • Počet porcí: cca 20 kousků

Závěr

Buchta s pudinkem a krémem je skvělou volbou pro každého, kdo miluje kombinaci vláčného těsta, jemného pudinku a nadýchaného krému. Hodí se na oslavy, rodinné posezení i jako sladká odměna ke kávě. Její příprava je snadná, výsledek však vypadá jako z cukrárny.