Bramborové šišky s červeným zelím a výpečky: Tradiční česká klasika, která nikdy nezklame recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 90 minut
Jan, 30. 04. 2025

Hledáte poctivý recept na oběd, který zavoní celým domem a potěší i ty největší jedlíky? Bramborové šišky s červeným zelím a výpečky z krkovice jsou tou pravou volbou. Tento recept spojuje klasickou chuť české kuchyně s jednoduchou přípravou a zaručeným výsledkem.

Pro 4 porce

Ingredience

Na bramborové šišky:

Na červené zelí:

Na výpečky:

Postup přípravy

  • Bramborové šišky: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme s vejcem, hrubou moukou, krupicí a solí. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Z těsta tvoříme šišky a vaříme je v osolené vroucí vodě asi 8–10 minut, dokud nevyplavou.
  • Červené zelí: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Vmícháme červené zelí, podlejeme trochou vody a dusíme 10–15 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem podle chuti.
  • Výpečky: Krkovici nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a máslo. Podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 60 minut dozlatova.

⏰ Celková doba přípravy:

90 minut

👥 Počet porcí:

4 porce

🌟 Závěr:

Tento recept na bramborové šišky s červeným zelím a výpečky je poctivou ukázkou tradiční české kuchyně. Kombinace měkého masa, nadýchaných šišek a sladkokyselého zelí potěší každého milovníka domácích chutí. Vyzkoušejte a přeneste se chutí zpět k nedělnímu obědu u babičky.