Borůvkový koláč s jemnou tvarohovou náplní za pár minut hotový recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 07. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplň:

    • 500g měkkého tvarohu
    • 150g moučkového cukru
    • 2 vejce
    • 40 g másla
    • borůvky

    Drobenka:

    • 150 g polohrubé mouky
    • 150g moučkového cukru
    • 2-3 lžíce hery
    1. Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou heru, žloutky, citrónovou šťávu, mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit
    2. Mezitím si připravíme náplň:
    3. Změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a vejci, za stálého míchání přidáme tvaroh a dobře promícháme.
    4. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme odtéct
    5. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, který opatrně přeneseme na plech.
    6. Potřeme ho tvarohovou náplní a dáme do trouby na 190 ° C zapečeme až lehce zrůžoví.
    7. Přísady na drobenku dobře promíchejte.
    8. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, posypeme rovnoměrně borůvkami, které snadno posypeme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do růžova.