Bombastické trubičky líné hospodyňky: Tento dezert zvládne připravit každý a jsou fantastické! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 23. 09. 2024

Nabízíme vám dva lahodné druhy krémů, které můžete použít na naplnění těchto tradičních trubiček z listového těsta. První varianta je lehká a osvěžující s tvarohovým krémem, ideální na léto, zatímco druhá verze, Swiss krém, je jemná, bohatá a luxusní – perfektní pro slavnostní příležitosti.

Pro 8 porcí

Ingredience

Těsto:

Tvarohový krém:

Swiss krém:

Postup přípravy

  • Příprava trubiček: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3 mm. Těsto nakrájíme na cca 15 stejně širokých pásků. Kovové formičky na trubičky potřeme olejem a navíjíme na ně pásky těsta, přičemž se okraje lehce překrývají. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při teplotě 200 °C, dokud trubičky nezezlátnou (cca 12–15 minut). Po upečení necháme trubičky lehce vychladnout a opatrně je stáhneme z formiček.
  • Letní tvarohový krém: Ušleháme smetanu ke šlehání do pevné šlehačky. V jiné misce smícháme tvaroh s cukrem podle chuti. Pokud je tvaroh příliš řídký, přidáme ztužovač za studena. Poté jemně smícháme šlehačku s tvarohem, dokud nevznikne hladký krém.
  • Swiss krém: Bílky šleháme v misce nad párou a postupně přidáváme cukr, dokud směs nedosáhne teploty 50 °C. Směs sejmeme z páry a šleháme do vychladnutí. Postupně přidáváme měkké máslo a šleháme, dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Do krému můžeme přidat esenci nebo rozpuštěnou čokoládu dle chuti.
  • Plnění trubiček: Připravené trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku tvarohovým nebo Swiss krémem. Hotové trubičky můžeme buď posypat moučkovým cukrem, nebo je namočit do rozpuštěné čokolády.

Tyto křehké trubičky jsou lahodným dezertem, který si můžete přizpůsobit podle svých preferencí. Ať už zvolíte svěží letní krém, nebo bohatý Swiss krém, vždy to bude dokonalá pochoutka! Dobrou chuť!