Bleskový koláč s fantastickým jogurtovým krémem: O takovém postupu na přípravu krému jsem nikdy předtím neslyšela, ale je opravdu bezkonkurenční! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 11. 10. 2024

Tento koláč je opravdovým hitem na každou příležitost a určitě si ho zamiluje celá vaše rodina! Speciální jogurtový krém, který poradila autorka receptu od své tety z Tábora, je naprosto bezkonkurenční a netradiční – pudink vařený v jogurtu místo mléka dodá krému neuvěřitelnou chuť!

Pro 10 porcí

Ingredience

Těsto:

Krém:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: V misce smícháme všechny ingredience na těsto – mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej, kakao, sůl a vejce. Důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. To navrstvíme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyššími okraji.
  • Pečení: Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 30 minut, dokud není těsto hotové.
  • Příprava krému: Zatímco se těsto peče, připravíme si krém. V hrnci smícháme jogurt s vodou, přidáme vanilkový pudink v prášku a vaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud nevznikne hustá kaše. Kaši necháme vychladnout.
  • Dokončení krému: Do vychladlé pudinkové kaše vmícháme máslo ušlehané s moučkovým cukrem podle chuti. Hotový krém navrstvíme na vychladlý upečený korpus.
  • Chlazení a zdobení: Koláč necháme ztuhnout v ledničce a před podáváním ho posypeme hoblinkami čokolády.
  • Podávání: A máme hotovo! Tento koláč je opravdu lahodný a určitě si ho zamilujete. Dobrou chuť!

Bleskový koláč s jogurtovým krémem je skvělý dezert, který osvěží váš den. Vyzkoušejte ho a určitě nezapomeňte sdílet recept i s přáteli!