Bílý chleba s tmavou kůrkou domácí Recept

Ingredience

  • 600 g hladká mouka
  • 500 ml vody
  • 40g čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ lžíce cukru
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Nejdříve si v malém množství vody s cukrem rozpustíme droždí. Poté co nám vznikne kvásek, přidáme i zbytek vody a po malých kouscích přidáváme i mouku.
  2. Pomocí lžíce vytvoříme ze směsi jednotnou hmotu.
  3. Nyní přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Mezitím si dáme předehřát troubu.
  4. Nyní si z těsta vytvarujeme bochník chleba, dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě po dobu 30 minut na 220 stupňů.
  5. Máme hotovo! Dobrou chuť!