Bez mouky: Maxi Vanilkáče s pořádnou porcí mléčného krému! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 45 minut
Tomáš, 24. 09. 2024

Tento dezert si zamilují malí i velcí mlsouni! Vyzkoušejte lahodné vanilkové řezy s bohatou porcí mléčného krému. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem do pevného sněhu. Opatrně vmíchejte mleté vlašské ořechy. Těsto rozprostřete na větší plech vyložený pečicím papírem a vytvořte tenkou, rovnoměrnou vrstvu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud těsto nezezlátne. Poté jej vyjměte z trouby, rozřízněte na dvě poloviny a nechte vychladnout.
  • Příprava krému: Smetanu ke šlehání vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do tuhé šlehačky. Nakonec do šlehačky vmíchejte zakysanou smetanu. Vanilkový pudink připravte podle návodu v 280 ml mléka a oslaďte krystalovým cukrem. Do ještě teplého pudinku vmíchejte máslo a nechte vychladnout. Nakonec pudink opatrně smíchejte s připravenou šlehačkou.
  • Sestavení: Krém rovnoměrně navršte na jednu polovinu upečeného těsta. Přikryjte druhou polovinou těsta a jemně přitlačte. Dezert vložte do lednice, aby ztuhnul, ideálně alespoň na 4 hodiny.
  • Podávání: Po ztuhnutí můžete vanilkové řezy nakrájet a podávat.

Dobrou chuť! 🙂