Báječné pudinkové kostky se zakysanou smetanou – neodolatelný dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 180 minut
Jan, 31. 01. 2025

Pudinkové kostky se zakysanou smetanou jsou fantastický dezert, který mizí ze stolu rychlostí blesku. Kombinace jemného těsta, pudinkového krému a lahodné zakysané smetany tvoří dokonalý zážitek pro všechny milovníky sladkostí. Tento recept je skvělý pro každou příležitost, ať už na rodinnou oslavu, kávu s přáteli nebo jen tak pro radost. Díky snadné přípravě si můžete tento vynikající dezert užít kdykoliv.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudink:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava pudinku: Pudinkový prášek smíchejte s trochou mléka, aby vznikla hladká směs. Poté přidejte cukr a zbytek mléka. Vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud pudink nezhoustne. Nechte ho vychladnout.
  • Příprava těsta: Smíchejte hladkou a hrubou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. V jiném míse vyšlehejte bílky na tuhý sníh. Žloutky smíchejte s cukrem do pěny, přidejte vodu a olej. Poté přidejte moučnou směs a vše dobře promíchejte. Nakonec opatrně přidejte tuhý sníh z bílků a jemně vmíchejte.
  • Pečení těsta: Cesto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné přimíchejte kakao a obě části těsta střídavě lžičkou nanášejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vidličkou trochu propleťte, aby vznikl mramorový efekt. Na vrch těsta lžičkou naneste vlažný pudink tak, aby se trochu potopil do těsta. Pečte v předem předehřáté troubě na 200 °C. Po 5 minutách snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 40–45 minut, dokud těsto nezezlátne. Neotvírejte troubu během pečení.
  • Příprava krému: Želatinu připravte podle návodu na obalu. Kysanou smetanu smíchejte s práškovým cukrem a rozpustenou želatinou. Hotovou směs rovnoměrně naneste na vychladlý koláč.
  • Chlazení: Koláč dejte do chladničky, aby krém dobře ztuhl. Před podáváním posypte kakaem.

Doba přípravy

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 40–45 minut
  • Chlazení: 2 hodiny (před podáváním)
  • Celkový čas: 3 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Závěr

Pudinkové kostky se zakysanou smetanou jsou ideálním dezertem pro každou příležitost. Díky své jemné a vláčné struktuře a lahodné chuti si zaručeně získají každého. Tento jednoduchý recept se stane oblíbenou klasikou ve vaší kuchyni a budete se k němu pravidelně vracet.