Babiččin mrvený koláč s pudinkem a ovocem: Netřeba dělat těsto, stačí jen zalít horkým pudinkem a přidat ovoce! recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 60 minut
Tento jednoduchý drobenkový koláč s lahodným pudinkovým základem a ovocem je perfektní volbou pro každou příležitost. Kombinace křupavé drobenky a krémového vanilkového pudinku vás okouzlí. Recept je snadný a zvládnete ho připravit během chvilky.
Pro 10 porcí
Ingredience
Na těsto:
Na náplň:
Postup přípravy
- Příprava těsta: Všechny ingredience na těsto (mouka, práškový cukr, máslo, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva) smíchejte dohromady a vytvořte drobenku.
- Příprava pudinku: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink dle návodu na balení.
- Skládání koláče: Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj rozložte 2/3 připravené drobenky. Na drobenku rovnoměrně nalijte teplý pudink a navrch poklaďte ovoce dle vašeho výběru (na každou polovinu koláče můžete dát jiné ovoce). Zasypte zbylou drobenkou.
- Pečení: Koláč pečte v mírně vyhřáté troubě (přibližně 180 °C) po dobu 40–50 minut, dokud drobenka nebude zlatavá.