Babiččin lžícový kakaový koláč: jednoduchý a nadýchaný dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 35 minut
Jan, 21. 02. 2025

Tento babiččin lžícový kakaový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky rychlých a vláčných dezertů. Díky jednoduchému odměřování surovin na lžíce ho zvládne připravit opravdu každý. Ozdobený šlehačkou a ovocem bude chutnat naprosto dokonale!

Pro 12 porcí

Ingredience

Na kakaové těsto:

Na ozdobu:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: nejprve oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  • Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, poté přidejte mléko a olej.
  • Postupně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
  • Nakonec opatrně přidejte sníh z bílků a těsto promíchejte.
  • Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30–35 minut.
  • Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.
  • Zdobení: smetanu vyšlehejte se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Naneste ji na vychladlý koláč a ozdobte ovocem.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 30–35 minut
  • Počet porcí: 12

Závěr

Tento lžícový kakaový koláč je ideální volbou, pokud potřebujete rychle připravit lahodný dezert. Díky nadýchané konzistenci a jemné chuti si ho oblíbí celá rodina. Vyzkoušejte ho s různými druhy ovoce nebo třeba čokoládovou polevou!