Babiččin koláček: Lehké, rychlé a vynikající! Každý, kdo ho ochutnal, se ptal na recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Jan, 05. 02. 2025

Tento báječný koláček je dokonalým spojením jednoduchosti a chuti. Rychlý na přípravu, jemný a vynikající, je ideální volbou pro každou příležitost. Pokud jste ještě nikdy nezkoušeli tento recept, rozhodně stojí za to!

Pro 8 porcí

Ingredience

Na zdobení:

Postup přípravy

  • Začněte tím, že opatrně oddělíte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Dbejte na to, aby do bílků nepadlo žádné žloutek – jinak by šlehání nešlo dobře.
  • V jiné míse vyšlehejte žloutky s cukrem do jemné pěny. Poté přidejte mléko a olej.
  • Do směsi postupně přisypte mouku, prášek do pečiva a kakao. Důkladně promíchejte.
  • Přidejte připravený sníh z bílků. Pomalu ho vmíchejte do těsta po lžících, abyste zachovali jemnost a nadýchanost těsta.
  • Vymažte plech máslem a vysypte ho moukou, nebo použijte pečicí papír. Na plech nalijte připravené těsto.
  • Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C. Během pečení kontrolujte, zda je těsto hotové, pomocí špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečeno.
  • Po upečení nechte koláč vychladnout.

Zdobení
Po vychladnutí můžete koláč ozdobit šlehačkou, kterou si vyšleháte se vanilkovým cukrem. Pokud chcete, můžete použít zahusťovač šlehačky, aby neztuhla. Dále přidejte sezónní ovoce, jako maliny, čučoriedky, nebo jiné oblíbené ovoce. Kompotové ovoce také skvěle funguje.

Celková doba přípravy:

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celková doba: 50 minut

Počet porcí:

  • 8–10 porcí

Závěr:
Tento babiččin koláček je skvélé pro každou příležitost, když potřebujete rychlý a vynikající dezert. Díky snadné přípravě a skvélé chuti si ho zamilují všichni. Vyzkoušejte tento recept, ať už máte návštěvu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého.