Babiččin drobenkový koláč s vanilkovým pudinkem – tradiční sladkost plná pohody recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 20 porcí
  • 25 minut
Jan, 28. 04. 2025

Připomeňte si chutě dětství s tímto babiččiným drobenkovým koláčem s vanilkovým pudinkem. Recept je jednoduchý, vychází z dostupných surovin a výsledek je nadýchaný, jemný a naprosto neodolatelný. Ideální dezert ke kávě, pro návštěvy i na víkendové setkání s rodinou.

Pro 20 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na pudinkový krém:

Na drobenku:

Postup přípravy

  • Příprava pudinku Pudinkový prášek rozmíchejte s trochou mléka a cukrem. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte směs a za stálého míchání uvařte hustý pudink. Nechte vychladnout a občas promíchejte.
  • Příprava těsta Vyšlehejte máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do světlé pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem.
  • Sestavení koláče Na těsto rovnoměrně rozetřete vychladlý pudink.
  • Příprava drobenky V míse smíchejte mouku, cukr a máslo. Promněte prsty, aby vznikla sypká drobenka. Touto drobenkou posypte celý povrch koláče.
  • Pečení Pečte v předehřáté troubě na 190 °C (horkovzduch) přibližně 35–40 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, až poté krájejte.

Celková doba přípravy

  • Příprava: 25 minut

  • Pečení: 35–40 minut

  • Celkem: cca 65 minut

Počet porcí

  • přibližně 20 porcí

Tipy pro perfektní výsledek

  • Používejte pravý vanilkový cukr pro intenzivnější chuť.

  • Drobenku nehněťte příliš dlouho, aby zůstala krásně sypká.

  • Nechte koláč vychladnout na mřížce, aby zůstal křehký.

Závěr

Babiččin drobenkový koláč s vanilkovým pudinkem je ideální volbou, pokud hledáte rychlý, tradiční a přitom fantasticky chutný dezert. S minimem námahy vytvoříte zákusek, který potěší celou rodinu i přátele. Vyzkoušejte a nechte se unést jemností a sladkou nostalgií domácího pečení!