Americký krémeš – chutný a jednoduchý dezert recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 12 porcí
  • 60 minut
Jan, 31. 01. 2025

Americký krémeš je oblíbený dezert, který je neuvěřitelně chutný a zároveň velmi snadný na přípravu. Tento krémový zákusek se skládá z jemné piškotové vrstvy, vanilkového pudinkového krému a lahodné šlehačky na vrchu, ozdobené čokoládovými hoblinkami. Je to dezert, který se hodí na každou příležitost, a pokud ho připravíte jednou, zaručeně si ho budete dělat pravidelně.

Pro 12 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na krém:

Na vrch:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Nejprve vyšlehejte 7 žloutků s 200 g cukru. Přidejte 13 lžic vody, 2 lžíce kakaa, 200 g polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto. Nalijte do pekáče vymazaného máslem a pečte při 180 °C po dobu 20 minut.
  • Příprava krému: Mezitím uvařte vanilkový pudink z 6 dl vody a 2 pudinkových prášků podle návodu. Bílé vyšlehejte do tuhé pěny s 10 lžicemi cukru. Smíchejte bílkovou pěnu s horkým pudinkem a vzniklý krém naneste na upečenou piškotu. Vložte zpět do trouby a pečte ještě 10-15 minut, aby se krém zpevnilo.
  • Dokončení: Po upečení nechte koláč vychladnout. Poté vyšlehejte 2,5 dl smetany a rovnoměrně ji rozetřete na krém. Na závěr ozdobte čokoládovými hoblinkami.

Doba přípravy

  • Příprava: 25 minut
  • Pečení: 30-35 minut
  • Celkový čas: 1 hodina

Počet porcí

  • 12 porcí

Závěr

Americký krémeš je skvělý dezert, který potěší každého. Díky jeho jemné struktuře, lahodnému pudinkovému krému a šlehačce je to dezert, který si zamilujete na první ochutnání. Navíc je jednoduchý na přípravu, takže si ho můžete připravit kdykoli, když dostanete chuť na něco sladkého.